IKO Carrara: de ideale dakbedekking met zonnepanelen

IKO carrara rollen op dak met blauwe lucht_web
IKO carrara logo
IKO carrara stuk dak met zonnepanelen

De IKO Carrara is een ideale match bij toepassing van zonnepanelen. De rol is gemaakt van duurzame materialen, bezit een hoge reflectiewaarde en is eenvoudig aan te brengen.

Het toepassen van IKO Carrara biedt een aantal voordelen voor zonnepanelen op platte daken:

  • Verhoogd rendement: Door de lagere temperatuur van het dak wordt de temperatuur van de zonnepanelen ook lager. Dit kan leiden tot een verhoogd rendement van de zonnepanelen.
  • Verlengde levensduur: De lagere temperatuur van het dak zorgt ook voor een verlengde levensduur van de zonnepanelen.
  • Eenvoudige montage: De IKO Carrara is eenvoudig aan te brengen, waardoor de montage van zonnepanelen ook eenvoudiger wordt.

 

Duurzaamheid

De IKO Carrara is gemaakt van elastomeer (SBS) bitumen met brandvertragende eigenschappen en een polyester-glas combinatie inlage. De bovenzijde is afgewerkt met wit granulaat (SRI 82) met titaniumdioxide (TiO2). Dit granulaat heeft een luchtzuiverende werking en helpt om de temperatuur van het dak te verlagen.

Energiezuinigheid

Het wit granulaat van de IKO Carrara heeft een hoge reflectiewaarde. Hierdoor wordt de warmte van de zon gereflecteerd, waardoor het dak minder warm wordt. Dit kan leiden tot een besparing op de airconditioningskosten.

Zie hier meer informatie over deze witte dakrol, waaronder downloads naar de brochure, productbladen en verwerkinstructies van de IKO carrara.

Vind een vestiging in uw buurt

Vind het dichtstbijzijnde filiaal in uw buurt en bezoek ons tijdens de openingstijden.
Bekijk vestigingen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van onze acties, promoties, kortingen, nieuws, ...